zwemvereniging noordkop

Snorkelen is een fantastische boven en onderwaterbeleving voor jong en oud. Wie kent het niet tijdens de vakantie met een bril op, snorkel in en flippers aan, in het azuur blauwe water, vissen in de mooiste kleuren en met de vreemdste vormen onder je door zien zwemmen. Het leukste van alles is, dat iedereen kan snorkelen of het in ieder geval kan leren. Wij van ZV Noordkop kunnen iedereen binnen een kort aantal lessen de basis beginselen van het snorkelen bijbrengen.

 

Mocht je echt goed leren snorkelen dan hebben we iets meer tijd nodig. De snorkel opleiding bij onze vereniging bestaat uit twee verschillende delen, laten wij even kort uitleggen hoe de twee cursussen in elkaar zitten.

 

 Download hier inschrijfformulier SNORKELEN

 

N.O.B. Snorkelbrevetten

Mocht je het plan hebben om later echt te gaan duiken, dan is de vervolg cursus echt iets voor jou. Na het “stickeren” gaan we door met de officiële N(edelandse) O(nderwatersport) B(ond). snorkelbrevetten. Hier wordt het allemaal iets moeilijker en zwaarder. Tijdens deze opleiding gaan we veel met z’n tweetjes doen en meer echt onderwater snorkelen. Je leert met z’n tweeën door één snorkel te ademen, drie reddings grepen, koprollen vanaf de kant, een touw in de knoop leggen onder water en nog véél en véél meer uitdagende dingen. Kortom, hou jij van een uitdaging en wil je meer doen als alleen maar vakantie snorkelen, dan is dit echt DÉ uitdaging voor jou.

 

De cursus bestaat uit drie delen,
met na elk deel een examen.

Na deze cursus is het mogelijk, als je tenminste oud genoeg bent om bij een echte duikvereniging lid te worden en nog moeilijkere dingen te gaan leren zodat je later na een duik en sport keuring misschien wel met echte duikflessen kunt gaan duiken.

 

Is snorkelen duur ??????

Néé hoor snorkelen is echt niet duur!!! Je hoeft namelijk helemaal niets te kopen, een zwembroek of badpak is meer als voldoende. Wij hebben de rest van alle spullen in het zwembad, dus je hoeft géén eigen bril, snorkel en flippers te hebben om mee te kunnen doen.

 

Wanneer kan ik snorkelen

Z.V. Noordkop heeft één avond waarop wij snorkelles geven, kijk voor de tijd en dag bij lesstijden. Mocht er interesse zijn, kan er altijd contact opgenomen worden met Mw. Vriend.

 

We hopen je in de toekomst te zien in één van onze snorkelgroepen.

 

ZV Noordkop schoonspringen                                         ZV Noordkop waterpolo