zwemvereniging noordkop

Wij nemen deel aan de volgende wedstrijden.

Breedtesport
De KNZB organiseert de Breedtesportcompetitie in samenwerking met een vereniging. De Breedtesportcompetitie bestaat uit meerdere wedstrijddagen met wedstrijden in circuitvorm. Een KNZB Breedtesportcompetitiedag is alleen bedoeld voor de categorie talentherkenning.

Het doel van dit onderdeel is: het tonen van de “grove vorm” van sprongen, die later in het wedstrijdspringen in detail worden verbeterd.

vijfkamp
De Zeskamp zijn wedstrijden tussen verenigingen. Op dit moment zijn de deelnemende verenigingen: Aquarijn uit Nieuwegein, De Dolfijn uit Amsterdam, PSV uit Eindhoven,  SBC uit Breda en ZV Noordkop natuurlijk uit Den Helder.

Elke deelnemende vereniging organiseert gedurende het seizoen een wedstrijd. Bij deze wedstrijden zijn de springers verdeeld in 5 series, naar leeftijd en niveau. Er wordt gesprongen op de één meter plank.

Jeugd all-in
De KNZB Jeugd competitie dient als de kwalificatiewedstrijd voor de NJK, en voor het identificeren en volgen van talenten in de leeftijdsgroepen. De KNZB organiseert de KNZB Jeugd competitie in samenwerking met één of meerdere verenigingen of KNZB-regio’s. De competitie bestaat uit drie of vier wedstrijden. Bij voorkeur twee wedstrijden in de periode oktober tot en met december en twee wedstrijden in de periode januari tot en met maart.

Een KNZB Jeugd competitiewedstrijd bestaat uit de drie aparte onderdelen plank 1m, 3m en toren (indien geen toren beschikbaar is mag hij bestaan uit de onderdelen 1 en 3 meter), Jongens en meisjes hebben per leeftijdsgroep een eigen wedstrijdonderdeel.

De competitie bestaat uit maximaal vier competitiedagen. Een springer komt alleen in de einduitslag van de competitie indien aan tenminste twee competitiedagen is deelgenomen. De competitie uitslag wordt bepaald door de behaalde punten van de beste drie wedstrijden bij elkaar op te tellen.

De winnaar van een competitie onderdeel, is de springer met het hoogste aantal opgetelde punten. Er zijn aparte uitslagen voor de 1 meter, de 3 meter en de toren. De kwalificatie is namelijk één geheel met de ½ finale en finale van het NJK.

Nederlands / jeugd Kampioenschap (NJK)
Nationale kampioenschappen/nationale jeugd kampioenschappen, deze wedstrijden zijn voor de gevorderde springers. Je kan hier aan deel nemen door of je niveau te hebben gehaald of met succes deel te hebben genomen aan de Jeugd all-in wedstrijden. Op deze wedstrijden springen de beste springers van Nederland.

schoonspringen Den Helder breedtesport schoonspringen salto schroeven de leukste vereniging Schoonspringen

ZV Noordkop schoonspringen                                        ZV Noordkop waterpolo